Wednesday 14 November 2007

16) ZPRÁVA Z OULU (5.11. – 11.11.2007) – ESEJE, PLAVÁNÍ, DENISINI NAROZENINY, a konečně: SNÍÍÍÍÍH

Začátek tohoto týdne je úplně stejný jako začátek toho předešlého, čili sezení u počítače nebo ve škole. Nejraději bych se na to už vybod, ale ještě 14 dní se to zvládne. Máme totiž dohromady 9 předmětu a na každý z nich je seminárka okolo 12 stránek (z toho 6-7 čistého textu) a to mi moje chabé jazykové dovednosti nedovolují napsat za týden :(

V úterý se taky konečně snažím začít sportovat a tak jdu na gymnastiku a večer poprvé do místního bazénu, ale po pár dnech se mi kašel zase trochu vrací, tak zas nic.

Už je tu ale čtvrtek a naše Deniska se stala zase o ten jeden rok starší. A dostala parádní dárek: dneska začalo konečně sněžit, vše je tu parádně bílé a všechny ty lesíky tady kolem se nádherně prosvětlily. To ale ještě Denisa netuší co my už všichni dávno víme – narozeninové překvapení!!! Vše se opět odehrává u Matyldy, kde se upeče dort, vyzdobí pokoj a všichni se hezky sejdou ještě před příchodem Denisy. Ta přichází nic netušíc v Andrejově doprovodu a je mile překvapena co se to tu pro ni přichystalo. Zase se připravilo spoustu jídla a pití a tak nejdříve trochu popíjíme, abychom se posléze přejedli. Ale vše bylo výborné. Od Matyldy se ještě vyrazilo do Onely do města, kde právě probíhala Erasmus Párty. Tady se nám, k radosti většiny, podaří konečně trochu připít Jalala, který se poslední dva měsíce straní všech společných večerů. Tak to má za to :)

Víkend je již tu a místo tří dnů strávených na severu Laponka v Levi, kde byl zrušen světák ve slalomu, zůstávám opět tady u té mašinky s klávesy (která byla zaručeně vyrobena k tomu, aby mě vytáčela :)) Venku každou chvilku zasněží, ale spíš jen tak symbolicky. Bílo ale je a to mi stačí. V sobotu si zase pořádáme společnou večeři u nás v obejváku a krom tradičný společnosti Jalala, Ignacia, Markuse, Denisy a Andreje přichází i německé trio a Pavel ze Slovenska. A Andrej se dnes pochlapil a místo kuřecího koupil ohromnej flák hovězího, takže ňamka. V neděli ještě na pár hodin vyrážím (respektive mě Timo vyzvedává) ke Kummi Family na koláč a kafe. Timo ale finišuje s prací na příští rok a tak dnes nemá čas pouštět se do žádných větších akcí :) Tak a toď vše z tohoto týdne.

No comments: